Historie

OZ9TM / OZ8UHF er mine kaldesignaler som radioamatør. En amatør er “en der kan lide sin hobby”, og det kan jeg, selvom jeg arbejder proff. med radio communikation.

Min sendetilladelse fik jeg i 1965, efter at have været til prøve hos daværende Post & Telegrafvæsnet. Radioamatører har forskellige klasser, kommer an på hvad prøver man har bestået, der er A – B – D.
Tidligere skulle man også til en prøve i telegrafi, denne er nu bortfaldet.

I mit tilfælde skulle jeg til telegrafi prøve hvor jeg bestod, og senere var jeg til den store skriftlige A prøve og fik også den. Min kone OZ1GM havde i mange år B tilladelsen. Hun var også til telegrafi prøve, som hun bestod med 120 tegn/minut. Da telegrafien bortfaldt fik hun automatisk A tilladelsen.

 

En tanke om "Historie"

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>